maanantai 24. syyskuuta 2012

Omena-kermaviili piirakka

Eilen sateisena sunnuntaipäivänä leivoin omena-kermaviili piirakkaa gluteenittomista jauhoista. Monissa leivontaohjeissa vehnäjauhon voi hyvin korvata yks' yhteen gluteenittomilla jauhoilla. Kylläpä piirakka maistui hyvältä ison teekupillisen kanssa! 

Alla hyvä yleisohje piirakkaan... taidan kokeilla tätä ohjetta myös mustikkapiirakkaan!





Ohje omena-kermaviili piirakkaan:

100 g kylmää voita tai margariinia
1 dl sokeri
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
2-4 omenaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
kanelia

Sekoita paloiteltu voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe muruseokseksi joko haarukalla tai monitoimikoneella. Lisää kananmuna ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen.

Taputtele taikina voideltuun vuokaan ja laita jääkaappiin omenien pilkkomisen ajaksi. Ripottele kanelia omenien päälle ennen täytteen laittamista. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti